Masterclass: Oude fotografische technieken gomdruk, Adriaan Heijboer

Adriaan Heijboer

In januari organiseert Huis Marseille weer een masterclass oude fotografische technieken met de meester van de edele procedés: Adriaan Heijboer. Deze masterclass is geheel gewijd aan de gomdruk. Van een kleurrijk digitaal bestand maakt u drie deelnegatieven – voor de blauwe druklaag C, voor de gele Y, en voor de rode M, die samen een driekleuren gomdruk vormen. Verder zal nader worden ingegaan op het gebruik van pigmenten door middel van een kleurproef en experimenten met belichtingstijden. Ook staat u stil bij de geschiedenis van het gomdrukprocedé.

Aan het eind van deze masterclass neemt u de recepten en drie deelnegatieven mee, zowel als uw eigen driekleuren gomdruk, meervoudige gomdruk en een kleurproef.

Voorkennis is niet vereist, iedereen die belangstelling heeft kan aan deze masterclass deelnemen.

Voertaal: Nederlands

Docent: Adriaan Heijboer
Maximum aantal deelnemers: 12
Duur: 1 dag, 10–18 uur
Kosten: €95,– per persoon inclusief koffie/thee, lunch en materialen
Reserveren: via deze link
Extra informatie: Toegang tot het museum is gratis voor deelnemers aan deze activiteit. Voor vragen of informatie, neem contact op via educatie@huismarseille.nl of 020 531 89 80. Let op: Restitutie van het aankoopbedrag is niet mogelijk. Deelname is wel overdraagbaar mocht u door omstandigheden zijn verhinderd.

Add to My Selection Remove from My Selection
Fill 1 Copy 2 Created with Sketch.

Keizersgracht 401,

1016 EK,

Amsterdam,

+31 (0)20 531 89 89,

info@huismarseille,

https://www.huismarseille.nl/

View on maps
Fill 1 Copy 2 Created with Sketch.
10-18 hrs

Other events