Shorts - Chia-Wei Hsu

7 May at Eye Filmmuseum

Een avond rond het werk van de Taiwanese kunstenaar Chia-Wei Hsu, van wie werk wordt gepresenteerd in de Eye-tentoonstelling A Tale of Hidden Histories. Een keuze uit de korte films van Chia-Wei Hsu wordt ingeleid door de Taiwanese filmresearcher Chia-Wei Tung.

De Taiwanese kunstenaar Chia-Wei Hsu (1983) verdiept zich in de culturele geschiedenis en de geopolitiek van Azië. Door het vertellen van vergeten verhalen onderzoekt hij de Aziatische geschiedenis, waarbij mythen en legenden uit deze gebieden een belangrijke rol spelen. Hij erkent dat het onmogelijk is een nauwkeurige interpretatie te geven van het verleden en zijn werk laveert dan ook tussen een objectieve en een subjectieve werkelijkheid.

kwomintang
Een terugkerend onderwerp in zijn werk is de geschiedenis van het gevluchte leger van de Kwomintang, de anticommunistische partij die betrokken was bij de burgeroorlog in China. Toen de communistische partij die strijd won en Mao Zedong in 1949 de Volksrepubliek China uitriep, vluchtten de Kwomintang-leden en -militairen naar Taiwan, Birma en Thailand.

Deze avond zijn korte films te zien van Hsu, ingeleid door de Taiwanese filmresearcher Chia-Wei Tung.

Add to My Selection Remove from My Selection
Fill 1 Copy 2 Created with Sketch.

IJpromenade 1,

1031 KT,

Amsterdam,

+31 (0)20 5981400,

info@eyefilm.nl,

https://www.eyefilm.nl/

View on maps
Fill 1 Copy 2 Created with Sketch.
19.15 hrs

Other events