Skip to main content
menu

Art Guide

Wordt opgeleid tot officiële Amsterdam Art Guide

Dit jaar vindt voor de 6e keer het Amsterdam Art Weekend plaats van 23-26 november 2017. Tijdens Amsterdam Art Weekend staat de stad één keer per jaar geheel in het teken van hedendaagse kunst. Om het hele weekend in goede banen te leiden zijn wij op zoek naar enthousiaste studenten (MBO, HBO of WO), die graag werkervaring op willen doen als 'Art Guide' en hun netwerk willen vergroten. Wij bieden jou een exclusieve Masterclass waarna je als officiële Amsterdam Art Guide direct ervaring in de praktijk kan opdoen tijdens Amsterdam Art Weekend 2017 (23-26 nov). De Masterclass is kosteloos en het werk als gids tijdens het Art Weekend onbezoldigd

 
De Masterclass bestaat uit:
- een theorie-ochtend waarin Madieke Hupperets (Educatie verantwoordelijke bij Foam) verschillende theorieën en technieken uitgebreid behandelt. Je leert hoe je een rondleiding geeft aan bezoekers met verschillende kennis niveaus; hoe je een helder verhaal overbrengt en de deelnemer hier actief bij betrekt.
- een praktijk-middag waarin je met je medecursisten de opgedane kennis in de praktijk brengt. 
- (na het succesvolle afronding van de Masterclass) het uitvoeren van de opgedane kennis in de praktijk tijdens Amsterdam Art Weekend 2017; op vrijdag 24 november, zaterdag 25 óf zondag 26 november leidt je bezoekers rond langs verschillende deelnemende galeries.
 
Beschikbaarheid:
Deelname aan de Masterclass is alleen mogelijk wanneer je beschikbaar bent op onderstaande dagen:
- dinsdag 14 november:  theorie 10:00-12:00 uur en praktijk 13:00-15:00 uur @ Foam. Amsterdam Art biedt een simpele lunch aan. 
Tijdens Amsterdam Art Weekend 2017:
- vrijdag 24 november, zaterdag 25 november, zondag 26 november, 12.00–18.00 uur: rondleiding bezoekers 
- woensdag 29 november, tijdens een afsluitende borrel blikken wij graag gezamenlijk terug op jullie ervaringen als Art Guide
 
Wij zoeken:
- ambitieuze studenten met een studierichting in de creatieve en culturele sector (MBO, HBO of WO)
- kandidaten met goede communicatieve vaardigheden zowel in het Nederlands als Engels
- kandidaten die beschikbaar zijn op alle bovengenoemde data
 
Wij bieden:
- het kosteloos volgen van de Masterclass tot Amsterdam Art Guide
- na succesvol afronden van de Masterclass officieel de titel Amsterdam Art Guide
- een mogelijkheid tot opdoen van praktijkervaring en het uitbreiden van je netwerk
- mogelijkheid tot opname in de poule van rondleiders van Amsterdam Art
 
Amsterdam Art Weekend
Tijdens Amsterdam Art Weekend staat de stad één keer per jaar geheel in het teken van hedendaagse kunst. Meer dan zestig van de meeste toonaangevende kunstenaars residencies, galeries, project spaces, veilinghuizen, musea en instituten presenteren op eigen locatie een uitgebreid programma waarmee je kunst op veel verschillende manieren kan ervaren. Het programma van tentoonstellingen, performances, film screenings, debatten, rondleidingen, openingen en feestjes brengt je helemaal op de hoogte van wat er speelt in de hedendaagse kunst! Een divers publiek van kunstliefhebbers en professionals zoals verzamelaars, kunstenaars, curatoren, en museumdirecteuren uit binnen en buitenland laten zich inspireren door het programma.
 
Interesse?
Stuur voor 30 september een korte motivatie en je cv naar Florence Mes via f.mes@amsterdamart.com.  De capaciteit is beperkt. Een persoonlijk gesprek is onderdeel van de selectie.