Skip to main content
menu

Amsterdam Art zoekt: PR– en communicatie stagiair(e), 32 u/pw

Deadline: 20 juli

Heb jij een vlotte pen? Kent social media geen geheimen voor je? En heb je een voorliefde voor hedendaagse kunst? Dan zijn we op zoek naar jou! Voor de organisatie van het Amsterdam Art | Weekend 2017 - het enige hedendaagse kunstweekend van Amsterdam - hebben we plek voor een enthousiaste PR- en communicatie stagiair(e) in de periode 23 augustus tot en met 15 december 2017.

Photo: Maarten Nauw

Amsterdam Art | Weekend
Amsterdam Art | Weekend toont aan een (inter)nationaal publiek de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hedendaagse kunst. Dit jaar vindt de zesde editie van het kunstfestival plaats van 23 tot en met 26 november. Gedurende deze vier dagen ademt de stad hedendaagse kunst en vinden er tentoonstellingen, performances, screenings en debatten plaats op meer dan 50 Amsterdamse locaties. Onder de deelnemers zijn diverse internationaal opererende galeries. Daarnaast doen ook project spaces, musea zoals Foam en Stedelijk Museum Amsterdam, en instituten zoals de Oude Kerk en de Rijksakademie van beeldende kunsten mee.
 
Amsterdam Art Weekend wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam Art, een overkoepelend orgaan dat partijen binnen de hedendaagse beeldende kunst samenbrengt en als kompas fungeert voor kunstliefhebbers en geïnteresseerden. Amsterdam Art maakt een scherpe selectie uit het aanbod van programma’s en maakt deze toegankelijk voor een breed publiek. Daarnaast organiseert de stichting gedurende het jaar evenementen.
 
Functieomschrijving
Stagiair(e) Amsterdam Art Weekend 2017
32 uur per week, van 23 augustus tot en met 15 december 2017
 
Als stagiair(e) draai je mee in een kleine organisatie in de voorbereidingen naar Amsterdam Art | Weekend 2017. Je ervaart alle onderdelen van een grootschalig kunstevenement. Als PR– en communicatie stagiair(e) ondersteun je de PR- en Communicatie Coördinator met het tot uitvoering brengen van verschillende aspecten zoals het begeleiden van pers, het schrijven van publieksteksten en het uitzetten van de campagne. Tijdens de dagen van het evenement ben je breed inzetbaar en help je mee met de coördinatie van de verschillende programma’s.
 
Profiel stagiair(e)
·         HBO/WO werk- en denkniveau
·         Affiniteit met hedendaagse kunst
·         Uitstekende communicatieve vaardigheden zowel mondeling als in geschrift. (NL/ENG)
·         Kennis van en ervaring met social media en online tools
·         Representatief, stressbestendig, creatief en proactief.
·         Een flexibele en zelfstandige werkhouding
 
Wij bieden jou:
Een prettige en bijzondere werkomgeving met mogelijkheid tot het opbouwen van een breed netwerk binnen de hedendaagse kunst. We bieden een vergoeding van €250,- per maand gebaseerd op een stage positie van 4 dagen per week. Het is ook mogelijk om ervaring op te doen als je niet meer bent verbonden aan een onderwijs instelling. Hiervoor geldt een maximale vergoeding van  €150,- en kunnen tijden en taken in overleg worden afgestemd.
 
Interesse?
Stuur een brief met motivatie en CV per e-mail vóór 20 juli naar Loes Wijnstekers via l.wijnstekers@amsterdamart.com